ARHIV

Mali časovni stroj

2016

2014

Literarne nagrade    Likovne nagrade    Foto arhiv

1. Nagrajeno delo

Miša Gregorič
MAVRIČNA PESEM

Letnik 2010
Vrtec Nova Gorica, Enota Ciciban
Mentorica Sara Maček

Živo pisana slika ‘Mavrična pesem’ Miše Gregorič nas razveseli z nežno ljubeznivostjo in ogreje s toplino akvarelirane svetlobe. Kakor Miša in njena mamica lahko tudi mi začutimo petje ptice, bitje sonca in svežino dežja. Mišina risba je čustvena, vesela, energična in sporočilna.

2. Nagrajeno delo

Giada Fantoma
Moja slovenščina

Letnik: 2004
Ustanova: Nižja srednja šola Simon Gregorčič

Mentorja: Magda Samec, Sanja Širecr

Giada Fantoma je na svoji risbi združila več tehnik in stilov s prevalentnostjo stripovskega žanra, ki združuje risbo s tekstom direktnega govora in tekstom Giadine poezije. Povezanost vseh elementov s tematiko skozi jasno in linearno risbo tvori uspešno in sporočilno likovno delo..

3. Nagrajeno delo

Natali Vitez
Moja mama

Letnik: 2008
Šola: OŠ Frana Erjavca Nova Gorica
Mentor: Mojca Pertot

Moč Nataliine risbe je v harmoniji kompozicije in vsebine. Prva je jasno izrisana v mrežasti strukturi, na kateri se pojavijo geometrične oblike pohištva, druga pa je enostavno mehka vsakdanjost odnosa med otrokom in mamo. Geometrijo strukture omehčajo naravne figure metulja, rož, vode… in mame. Na risbi so zanimivi lepo, ponekod v perspektivi, izrisani detajli.

4. Nagrajeno delo

Nika Gradišek
Od mene za svet

Letnik: 2001
Ustanova: OŠ Kozje

Mentor: Alja Belak

Slika Nike Gradišek, v tehniki akrila na platnu, je kakor ilustracija tesno povezana z verzi njene poezije. Izvirna

je izbira metaforične združitve naravnega elementa z modernim tehnološkim predmetom kot nekakega ključnega simbola v sporočilu Nikine poezije.