Otroški literarni natečaj

Mlada Vilenica je mednarodni literarni natečaj, namenjen otrokom osnovnih in srednjih šol v Sloveniji in širše, v letu 2015 pa se je projekt razširil tudi v vrtce in v letu 2016 še na likovna dela. Nagrado Mlada Vilenica koordinira in podeljuje Kulturno društvo Vilenica iz Sežane, ki je tudi lokalni soorganizator enega pomembnejših programov DSP-ja, mednarodnega literarnega festivala Vilenica.

O nas
 • 11.09.2017 - Alenka Žumbar Klopčič 0 Komentarji
  Nagrajenke Mlade Vilenice 2017 povedle v “veliko Vilenico”

  Mlada Vilenica je nagradni natečaj za otroke vrtcev, osnovnih in srednjih šol, na katerega je letos, ko je bila tema 'Čista voda – čista sreča', prispelo 115 pesmi iz 42 vzgojno-izobraževalnih zavodov, tri mlade nagrajenke letošnjega natečaja pa so minulo soboto prebrale svoje pesmi v uvodnem delu 32. Mednarodnega literarnega festivala Vilenica, torej 'velike Vilenice', ki je potekala v krasnih prostorih Vile Fabiani na Krasu.

  Preverite več
 • 05.06.2017 - Alenka Žumbar Klopčič 0 Komentarji
  Mlada Vilenica 2017 prinesla ducat priznanj, absolutno zmagovalko in skupinsko nagrado

  Tema natečaja Mlada Vilenica 2017 je bila 'Čista voda – čista sreča' – »Zaradi moralne drže in zrelosti mladih pesnikov se lahko ponovno pogumneje oprimemo upanja na človekov boljši jutri« (Lilijana Gustinčič Furlan, članica strokovne komisije Mlade Vilenice).

  Preverite več
 • 04.06.2017 - Alenka Žumbar Klopčič 0 Komentarji
  Ob Mladi Vilenici 2017 II

  V temi letošnjega natečaja za mlade pesnike sta bili zajeti voda in sreča. Na prvi pogled gre morda za težko združljiva pojma, vendar pesniki bralcem že dolgo zatrjujejo, da v umetnost sodi prav vse, kar je del človeka in življenja. Navsezadnje je Kajetan Kovič eno svojih zbirk naslovil s povsem samosvojo tvorjenko Ogenjvoda. S tem je gotovo želel preseči enega najsilnejših bivanjskih kontrastov.

  Preverite več

Kontakt:

Za Kulturno društvo Vilenica Sežana Alenka Žumbar Klopčič, vodja Mlade Vilenice 2017, alenka@mladavilenica.si, 031 673 236.